Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Χάλκη
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαστρονομία

Εδώ το ψάρι μυρίζει ιώδιο και το κατσίκι αρμύρα. Δοκιμάστε ψάρια και θαλασσινά στα κάρβουνα, την εξαιρετική ντόπια κακαβιά και από στεριανά πιάτα, κατσικάκι στο φούρνο και αρνάκι «οφτό» -δηλαδή γεμιστό με ένα μείγμα από ρύζι, συκωτάκια και μυρωδικά. Ζητήστε, επίσης, ντόπια χειροποίητα μακαρόνια, θυμαρίσιο μέλι και βουτυρένια κουλούρια.    Στα παραδοσιακά πιάτα της Χάλκης κυριαρχεί το οφτό, το κατσίκι ή αρνί του Πάσχα, που γεμίζεται με ρύζι και συκωτάκια και ψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Από τους θαλασσινούς μεζέδες ξεχωρίζουν οι φούσκες και οικολιοί, η θεσπέσια κακαβιά, οι τηγανητοί γερμανοί και οι παστές σμαρίδες, ενώ από τα τοπικά τυριά η μυζήθρα(γλυκιά ή αλμυρή) και το αξεβοτύριαστο. Πασίγνωστα, επίσης, έχουν γίνει και τα χειροποίητα ζυμαρικά της Χάλκης όπως τα κουλιά, που έχουν σχήμα κοχυλιού και τα μακαρούνια, όπως επίσης και η κουλουρία, που μαγειρεύεται είτε με φρέσκια ντομάτα είτε με φακές. Από το γλυκόκοσμο της Χάλκης, ξεχωρίζουν τα ξεροτήγανα και οι ζυμωτοί λουκουμάδες περιχυμένοι με ντόπιο θυμαρίσιο μέλι.   Πηγή:  
add
Ημερολόγιο
Ιουλιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA