Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κάλυμνος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σκάροι με ντομάτα – ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Συστατικά/Προετοιμασία:

 

  • 1 κιλό σκάροι μεγαλούτσικοι (δυνατή παραλλαγή με σκορπιούς ή ροφό)
  • 3 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους κομμένα σε φέτες
  • 3 ντομάτες γλυκές και πολύ ώριμες
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 



Οδηγίες/Περιγραφή:

Αλατίζουμε καλά τους σκάρους. Σε κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό μέχρι να μαραθεί. Χωριστά σε σιγανή φωτιά βράζουμε τη ντομάτα (χωρίς νερό, στο ζουμί της) μέχρι να μαραθεί κι αυτή. Σε κατσαρόλα (ή σε νταβά), βάζουμε μια στρώση από το μαραμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα, από πάνω βάζουμε τους σκάρους (σε μία στρώση, όχι τον ένα πάνω στον άλλο) και από πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι και την υπόλοιπη ντομάτα.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Βράζουμε (ή ψήνουμε στο νταβά) γύρω στα 20’ σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε.   Σημείωση: Η συνταγή αποτελεί παλιό τρόπο μαγειρέματος των ψαράδων της Καλύμνου που μου μετέφερε η 90χρονη θεία μου Μαριάννα Πατέλλη πριν μερικά χρόνια (τώρα δεν είναι πια εν ζωή). Τα ψάρια πρέπει να είναι φρεσκότατα! Το φαγητό τρώγεται αμέσως…

Πηγή: Μιχάλης Καλαβρός, Δωρεάν Οδηγός Δωδεκανήσων "EGEO Exotico", Τεύχος 04, Καλοκαίρι 2008

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Νοέμβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA