Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κως
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

10 κορυφαία αξιοθέατα στην Κω

Η Κως είναι ξακουστή για τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της και για το σπουδαίο πολιτισμό της. Πέρα από τις βουτιές στα καταγάλανα νερά της, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα σημαντικά της αξιοθέατα. Παρακάτω ακολουθούν τα 10 κορυφαία για να μη χάνετε τον έλεγχο και να κάνετε την επιλογή σας…


Ασκληπιείο της Κω

Τα Ασκληπιεία, τα ιερά του Ασκληπιού ήταν όχι μόνο χώροι λατρείας του Θεού αλλά και χώροι όπου εφαρμόζονταν η ιατρική επιστήμη. Το Ασκληπιείο της Κω όπου δίδασκε ιατρική ο Ιπποκράτης χωρίζεται σε 3 επίπεδα και μπορείτε να θαυμάσετε ναούς από τον 4ο π.Χ. αιώνα. Από το 242 π.Χ και μετά η φήμη του Ασκληπιείου έγινε και διεθνώς γνωστή, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος κατέφθανε στο νησί για να βρει αντίδοτο στην αρρώστια του. Το 1928, ενώ η Κως βρισκόταν υπό Ιταλική κατοχή Ιταλοί αρχαιολόγοι ανέσκαψαν το χώρο και αναστήλωσαν το μνημείο δίνοντας του τη μορφή που έχει σήμερα.

 

Αρχαία Αγορά της Κω

Μετά τη δημιουργία της αρχαίας πόλης της Κω το 366 π.Χ και την αναγνώριση της ως διοικητικού κέντρου, η περιοχή γνώρισε μεγάλη ανοικοδόμηση . Η αρχαία αγορά αποτελούνταν από τρεις κύριες πύλες, Ανατολική, Δυτική και Βόρεια, που στο κέντρο τους συναντιόνταν σε μια μεγάλη εσωτερική αυλή. Η Βόρεια πύλη ένωνε την αγορά με τα τείχη της πόλης, ενώ οι άλλες δύο είχαν διάφορα εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούσαν τις καθημερινές ανάγκες των Κώων. Ο χώρος της Αρχαίας αγοράς είναι συνέχεια ανοικτός για το κοινό, ενώ η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, με τα πόδια από το νέο λιμάνι του νησιού.

 

Πλάτανος του Ιπποκράτη

Δίπλα σχεδόν στην αρχαία αγορά της Κω και πολύ κοντά στο κάστρο της Νεραντζιάς βρίσκεται ο τεράστιος Πλάτανος του Ιπποκράτη. Αυτό τον πλάτανο λέγεται ότι τον φύτεψε ο ίδιος ο Ιπποκράτης και ότι στη σκιά του δίδασκε τους μαθητές του. Ο Ιπποκράτης έγινε γνωστός σε όλο τον αρχαίο κόσμο και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, όταν έσωσε την Αθήνα από επιδημία χολέρας. Αν και έχουν περάσει 2400 χρόνια το δέντρο εξακολουθεί και βγάζει νέα κλαδιά και καταπράσινα φύλλα.

 

Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

 Το Ωδείο, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 1ου και 2ου μ.Χ αιώνα χρησιμοποιούνταν για τη διεξαγωγή μουσικών αγώνων, καθώς, επίσης, και ως έδρα της γερουσίας. Το Ωδείο είχε χωρητικότητα 750 ατόμων, τα καθίσματα του ήταν μαρμάρινα και χωρίζονταν με ένα διάδρομο σε δύο διαζώματα. Η σκηνή δεν ήταν η συνηθισμένη ημικύκλια σκηνή με δύο εισόδους αλλά είχε το σχήμα πεντάγωνου με τρεις εισόδους. Σήμερα, το Ρωμαϊκό Ωδείο έχει αναστηλωθεί και φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Ρωμαϊκή Οικία Κω

 Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού είναι η Casa Romana, δηλαδή το αναστηλωμένο Ρωμαϊκό σπίτι. Χρονολογικά η οικία ανάγεται στους ελληνιστικούς χρόνους, ενώ η ζωή της με διάφορες επισκευές και αναδιαρρυθμίσεις διήρκεσε τουλάχιστον μέχρι τον 3ο αιώνα μ.X. Η Casa Romana ανακαλύφθηκε από τον Ιταλό αρχαιολόγο Laurenzi το 1933. Η πλήρης αναστήλωση της οικίας ολοκληρώθηκε το 1940. Πιθανότατα το σπίτι να άνηκε σε κάποιον αριστοκράτη Κώο, καθώς τα ευρήματα του σπιτιού είναι αρκετά πλούσια.

 

Κάστρο της Νερατζιάς

Το κάστρο της Νερατζιάς ή αλλιώς το κάστρο των Ιπποτών χτίστηκε από τους ιππότες του τάγματος του Αγ. Ιωάννη της Ιερουσαλήμ στα ερείπια μιας αρχαίας πόλης. Ονομάστηκε Κάστρο Νερατζιάς εξαιτίας των πολλών νερατζιών που υπήρχαν στον περίβολο του. Το κάστρο έχει σχήμα αστεριού και στην είσοδο του δεσπόζει ο θυρεός του Μεγάλου Μαγίστρου. Η Γέφυρα του Κάστρου το συνδέει με την πόλη και τον Πλάτανο του Ιπποκράτη.

 

Ιπποκράτειο Μουσείο & Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα

Βρίσκονται πριν το Ασκληπιείο και είναι αφιερωμένα στον πατέρα της ιατρικής, τον Ιπποκράτη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σύντομη αναδρομή στην ζωή και το έργο του διάσημου Έλληνα. Υπάρχουν σπάνιες εκδόσεις των έργων του, προτομές, νομίσματα, αλλά και πολλά έργα που αναφέρονται στην Νεοιπποκράτια ιατρική επιστήμη.

 

Το Κάστρο των Ιπποτών

Το κάστρο Των Ιπποτών μαζί με τα άλλα φρούρια του νησιού, αποτελούσε την εποχή της τουρκοκρατίας προστατευτικό και αμυντικό μηχανισμό ενάντια στους Οθωμανούς. Είναι πολύ εντυπωσιακό και συνδέεται με την Πλατεία Πλατάνου με μια μεγάλη γέφυρα.

 

Λαογραφικά Μουσεία

Η Κως φημίζεται για τη τήρηση των παραδόσεων και ήταν πάντα ένα νησί με πλούσια ήθη και έθιμα. Λαογραφικό υλικό με χειροποίητα κεντήματα και υφαντά μπορείτε να βρείτε στα λαογραφικά μουσεία στην Αντιμάχεια και στην Κέφαλο.

 

Αρχαιολογικό Μουσείο

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Μπορείτε να θαυμάσετε μια σειρά εκθέσεων αφιερωμένες στην Αρχαϊκή, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή που περιλαμβάνουν αγάλματα, κεραμικά και ψηφιδωτά.

add
Ημερολόγιο
Μάιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA