Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Αμοργός
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πατατάτο με αρνί

 

Υλικά (για 6-8 άτομα):

·        1 ½ κιλό αρνί ή πρόβατο κομμένο σε κομμάτια

·        1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

·        1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·        ½ φλιτζ. τσαγ. Ελαιόλαδο

·        1 μεγάλη κουτ. σουπ. Πελτέ ντομάτας

·        1.2 κουτ. γλυκ. Ζάχαρη

·        1 κουτ. γλυκ. Αλάτι

·        ½ κουτ. γλυκ. Κανέλα

·        Πιπέρι

Οδηγίες/Περιγραφή:

Εκτέλεση:

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά να ροδίζει ελάχιστα. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε και αυτό έτσι ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και σκεπάζετε αφήνοντας το κρέας να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες, την κανέλα, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ λίτρο νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κρέας. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύετε το φαγητό για να μη «σπάσουν» οι πατάτες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.       Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη Πηγή: Περιοδικό «On Blue» τηςBlue Star Ferries, Άνοιξη 2010

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Δεκέμβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA