Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Πάρος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τοπικά Προϊόντα-Γαστρονομία

-Το Παριανό κρασί είναι ονομαστό από τα αρχαία χρόνια. Ο αμπελώνας της Πάρου είναι κλασικός Αιγαιοπελαγίτικος και η επικρατέστερη ποικιλία είναι η λευκή Μονεμβασία (Malvasia) η οποία σύμφωνα με τοπικούς οινολόγους έχει διασωθεί χωρίς μεταλλάξεις από την Ενετοκρατία μέχρι σήμερα. Αλλη μια ποικιλλία που καλλιεργείται είναι η ερυθρή Μαντηλαριά. Το πιο γνωστό κρασί της Πάρου είναι το ξηρό κόκκινο Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ). - Γευστικότατα είναι τα τυροκομικά προϊόντα όπως η ξυνομυζήθρα και  το τουλουμίσιο τυρί. - Στην Πάρο παράγεται εκλεκτής ποιότητας ελαιόλαδο, αγουρέλαιο, μέλι.
add
Ημερολόγιο
Απρίλιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA