Αμοργός Λιχνίζοντας «το φάβα»

Σήμερα σε πολλά σημεία της Αμοργού οι κάτοικοι λιχνίζουν ακόμη το κατσούνι (φάβα) ή το κριθάρι τους -με τη διαφορά ότι αντί για τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούν μηχανές. Από το κατσούνι προέρχεται «το φάβα» όπως το λένε οι Αμοργιανοί, που αποτελούσε βασική τους τροφή. Φάβα θα δοκιμάσετε σε όλες τις ταβέρνες. Παλιά καλλιεργούσαν και δημητριακά, όπως το σμιγάδι, (σιταροκρίθι). Από αυτό έβγαζαν ψωμί και τους «παύλους», όπως λένε τα παξιμάδια τους.

Επιστροφη σε Αμοργός