Κέα-Τζιά Με Σκάφος

???????????????????????????????????? Kea-Tzia - Με Σκάφος

Η Τζια είναι αγαπημένος προορισμός των ιστιοπλόων και όσων διαθέτουν γιωτ. Το εμπορικό λιμάνι, η Κορρησία, στον όρμο του Αγίου Νικολάου διαθέτει χώρους για ιδιωτικά σκάφη, αλλά το βασικό αγκυροβόλιο γι’ αυτά είναι το Βουρκάρι, στη ΒΑ πλευρά του κόλπου του Αγίου Νικολάου.

Αλλα αγκυροβόλια: Ο Κούνδουρος είναι καλά προστατευμένος από τα μελτέμια αν και ανοιχτός στους νοτιάδες. Μπορείτε να δέσετε στα ΒΑ και ο βυθός έχει καλό κράτημα. Οι Ποίσσες, στα βόρεια του Κούνδουρου, προστατεύονται επίσης από τα μελτέμια και έχουν αμμώδη βυθό. Η Καρθέα (Πόλες) είναι ανοιχτή στους ΝΑ ανέμους. Στη μέση του κόλπου υπάρχει έναν νησάκι που ενώνεται με την ακτή. Το Σπαθί είναι στα ΒΑ της Κέας και προσφέρει καλή προστασία από τα μελτέμια. Ο βυθός φτάνει τα 5 μ. Ο Οτζιάς είναι στα βόρεια και γι’ αυτό ιδανικός μόνο όταν δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Τα ναυάγια του Βρετανικού και του Πατρίς. Στην περιοχή της Μακρονήσου, που ανήκει στον Δήμο Κέας, υπάρχουν δύο σημεία που ενδιαφέρουν πολύ τους δύτες και τους μελετητές ναυαγίων: Το ένα είναι το ναυάγιο του Βρετανικού, αδελφού πλοίου του Τιτανικού, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια της εποχής του. Στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου επιστρατεύτηκε και μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο. Πλέοντας στα ανοιχτά του λιμανιού της Κορησσίας, πιθανότατα χτυπήθηκε από νάρκη ή τορπίλη υποβρυχίου και βυθίστηκε στις 21 Νοεμβρίου 1916, παίρνοντας μαζί τραυματίες στρατιώτες και μέλη του πληρώματος. To ναυάγιο είναι σε μεγάλο βάθος (πάνω από 100 μ.) και έχει ερευνηθεί από την ομάδα του Ζακ Ιβ Κουστό, το 1976.

Το δεύτερο ναυάγιο είναι του ατμόπλοιου Πατρίς που βυθίστηκε σε μικρό βάθος -περίπου 40 μέτρων- στην ξέρα του Κούνδουρου, το 1868. Οταν εξώκειλε δημιουργήθηκε πανικός και, ενώ το πλήρωμα δεν μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια, το μικρό βάθος, ένα βοηθητικό σκάφος και ο σχετικά καλός καιρός συνέβαλαν ώστε να μην υπάρξουν θύματα. Το ναυάγιο έχει ερευνηθεί.

Επιστροφη σε Κέα-Τζιά