Ρόδος Aρχαιολογικό μουσείο Ρόδου

Dodecanese - Ρόδος

Στεγάζεται στο παλιό Νοσοκομείο των Ιπποτών, ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κτίρια της Παλιάς Πόλης, στην αρχή της οδού Ιπποτών (πλατεία Μουσείου). Ξεκίνησε να κτίζεται το 1440 και ολοκληρώθηκε μετά από 49 χρόνια. Στο μουσείο εκτίθενται ευρήματα από τη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά, που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή μέχρι το μεσαίωνα.

Στη μεγάλη αίθουσα του πρώτου ορόφου έχουν τοποθετηθεί μεσαιωνικές επιτύμβιες πλάκες και μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος, με την οποία ετάφη ο Μάγιστρος Pierre de Corneillan. Σε μικρότερες αίθουσες εκτίθενται νομίσματα, αγγεία, ειδώλια, γλυπτά, ψηφιδωτά, θυρεοί. Το καθιστό λιοντάρι στην αυλή του μουσείου είναι κατασκευασμένο από λάρτιο λίθο, μάρμαρο που το εξόρυσσαν από το χωριό Λάρδος. Στο αίθριο του πρώτου ορόφου θα δείτε γλυπτά, σαρκοφάγους και πέτρινες μπάλες κανονιών ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια.

Αξίζει να δείτε την επιτύμβια στήλη της Κριτούς και της Τιμαρίστας, του 5ου π.Χ. αιώνα, το κεφάλι του Ήλιου, του 2ου π.Χ. αιώνα, τη λουομένη Αφροδίτη, ένα μικρό άγαλμα του 1ου π.Χ. αιώνα και την αιδουμένη Αφροδίτη, μεγάλο γλυπτό του 3ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε το 1929 στο βυθό της θάλασσας, κοντά στο ξενοδοχείο Grand Hotel. Το άγαλμα αυτό ενέπνευσε τον Laurence Darell στη συγγραφή του βιβλίου του Reflections on a Marine Venus.

Info

Ώρες λειτουργίας: 08:30- 15:00 εκτός Δευτέρας (για τη χειμερινή περίοδο) και 08.00-19.40 από Τρίτη έως και Κυριακή, Δευτέρα 09:00-16:00 (για καλοκαιρινή περίοδο)

Διεύθυνση: Οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη

Τηλ.: +30 22413 65256

Επιστροφη σε Ρόδος