Ρόδος Ο Προφήτης Ηλίας

Πυκνό δάσος με πεύκα, κυπαρίσσια και βελανιδιές, με κορυφή στα 798 μ. (το τρίτο σε ύψος βουνό του νησιού, μετά τον Ατάβυρο και τον Ακραμύτη). Στον Προφήτη Ηλία έχουν καταμετρηθεί 115 είδη φυτών, με σπανιότερο την παιωνία της Ρόδου (Paeonia clusii subsp. rhodia), ένα λουλούδι που φυτρώνει μόνο στη Ρόδο. Ζουν αλεπούδες, ατσίδια (κουνάβια), γεράκια και αρκετά ελάφια (πλατόνια), τα οποία αρχικά είχαν φέρει οι Ιταλοί, για να τα κυνηγούν οι επίσημοι επισκέπτες και οι αξιωματικοί που παραθέριζαν στα δυο ξενοδοχεία του Προφήτη Ηλία. Ανήκουν στο είδος Dama dama, το χρώμα τους είναι από καστανοκόκκινο μέχρι ανοιχτό καφέ κι έχουν άσπρες βούλες στη ράχη και στα καπούλια.

Τα ξενοδοχεία ονομάζονται Ελαφος και Ελαφίνα και είναι κτισμένα κατ’ απομίμηση των ελβετικών σαλέ. Εδώ έμειναν το Μάιο του 1929 ο βασιλιάς της Ιταλίας Vittorio Emmanuelle III και η σύζυγός του και αργότερα ο βασιλιάς της Ελλάδας Παύλος. Aνακαινίσθηκαν από το Δήμο Καμίρου και φιλοξενούν και πάλι επισκέπτες.

Δίπλα από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ξεκινάει ένα μονοπάτι, που μετά από 1 περίπου ώρα πεζοπορίας θα σας φέρει στην πηγή Νύμφη, έξω από το χωριό Σάλακος.

Επιστροφη σε Ρόδος