Σαντορίνη Φηρά

Santorini - Φηρά Santorini - Φηρά Cyclades - Σαντορίνη Santorini - Φηρά Santorini - Φηρά

Ο εντυπωσιακός οικισμός που είναι κτισμένος κατά μήκος της Καλντέρας είναι η πρωτεύουσα της Θήρας και διατηρεί τη ζωντάνια του όλο το χρόνο, καθώς φιλοξενεί τις υπηρεσίες του Δήμου, δημόσιους οργανισμούς, τράπεζες, καταστήματα. Εκτός Καλντέρας τη μεγαλύτερη κίνηση έχει η πλατεία Θεοτοκόπουλου κοντά στην οποία υπάρχει η αφετηρία των λεωφορείων και η πιάτσα των ταξί. Από εδώ περνάει η οδός 25ης Μαρτίου που οδηγεί προς το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι, την Οία (η πρόσβαση με αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται το καλοκαίρι, χρησιμοποιείται ο περιφερειακός δρόμος).

Στην πλευρά της Καλντέρας υψώνεται η ορθόδοξη Μητρόπολη της Υπαπαντής του Σωτήρα. Κτίστηκε μεταξύ 1963-1968. Απέναντι υπάρχει το μπουντί (χαμηλός τοίχος) όπου οι επισκέπτες σταματούν για να απολαύσουν τη θέα στα ηφαίστεια. Στη συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε στην οδό Υπαπαντής που είναι γεμάτη χρυσοχοεία και άλλα καταστήματα. Συνεχίζοντας προς το τελεφερίκ ακολουθείτε το περιφερειακό σοκάκι που χαρίζει μοναδική θέα στο ηφαίστειο. Στην περιοχή του Φραγκομαχαλά θα θαυμάσετε τα μεγάλα σπίτια των παλιών φράγκικων οικογενειών, το Μέγαρο Γκύζη (17ος αιώνας), την καθολική Μητρόπολη και τις μονές Λαζαριστών, Δομινικανών καλογριών και Αδελφών του Ελέους (1841). Στην οδό Νομικού θα δείτε το εντυπωσιακό κτίριο του Ιδρύματος Π. Νομικού. Από πάνω ξεχωρίζει ο αναστηλωμένος Γουλάς των Φηρών.

Τα Κάτω Φηρά είναι μια ήσυχη και όμορφη γειτονιά που αναπτύχθηκε γύρω από τα εκκλησάκια του Αϊ Γιάννη και του Αγίου Μηνά. Από εδώ θα απολαύσετε εντυπωσιακή θέα προς το ηφαίστειο και τα παλιά ορυχεία που βρίσκονται στην έξοδο των Φηρών προς το λιμάνι -ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Info

Στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στα Φηρά θα βρείτε, μεταξύ άλλων, καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ, χρυσοχοεία, γκαλερί, μαγαζιά με τουριστικά είδη, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και τα σημαντικότερα μουσεία του νησιού.

Επιστροφη σε Σαντορίνη