Ίος Με Σκάφος

Ios - Με Σκάφος

Η Iος διαθέτει 87 χιλιόμετρα ακτογραμμής, από τα οποία τα 32 χλμ. είναι παραλίες. Το νότιο κομμάτι είναι το πλουσιότερο από πλευράς παραλιών και το πιο ασφαλές, αφού τα μελτέμια δεν το επηρεάζουν. Οταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ανακαλύψετε και τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού. Η προσέγγιση χρειάζεται προσοχή καθώς ο βυθός είναι βραχώδης και τα νερά ρηχά.

– Το λιμάνι της Ίου, που βρίσκεται στη δυτική της πλευρά, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα των Κυκλάδων και είναι κατάλληλο για όλα τα σκάφη. Στην είσοδό του, στη δυτική πλευρά θα διακρίνετε καθαρά τη βραχονησίδα Διακοφτό. Μπορείτε να πρυμνοδετήσετε στην αποβάθρα ή να αγκυροβολήσετε στην προέκτασή της. Ο λασπώδης βυθός προσφέρει πολύ καλό κράτημα. Το βάθος είναι 1-6 μ.

– Αλλα αγκυροβόλια: Υπάρχουν πολλοί κόλποι (οι περισσότεροι στα νότια του νησιού) όπου μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας με ασφάλεια. Ο Μυλοπότας προσφέρει καλή προστασία και ο βυθός έχει καλό κράτημα. Το Μαγγανάρι είναι προστατευμένο από τα μελτέμια και ο αμμώδης βυθός του προσφέρει καλό κράτημα. Μπορείτε, επίσης, να δέσετε στον Κάλαμο και στην Κουμπάρα.

Επιστροφη σε Ίος