Κάλυμνος Αναρρίχηση

Kalymnos - Αναρρίχηση Kalymnos - Αναρρίχηση Kalymnos - Αναρρίχηση

Η Κάλυμνος είναι παράδεισος για τους αναρριχητές. Το 1936 ο Ιταλός Αντρέα Ντι Μπάρι, ήρθε στη Κάλυμνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές και ανακάλυψε το αναρριχητικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το νησί. Τα βράχια του έχουν άριστη ποιότητα και εύκολη πρόσβαση για τους αναρριχητές. Ετσι ο γυμνός βράχος -αυτό που οι ντόπιοι θεωρούσαν κατάρα για το νησί-, προσφέρει έκτοτε μια εναλλακτική τουριστική δραστηριότητα που συμβάλλει και αυτή στην αύξηση του τουρισμού στο νησί. Ο Δήμος Καλύμνιων έχει υλοποιήσει μια σειρά από δραστηριότητες για την ανάπτυξη του αθλήματος, με ορόσημο την 1η Διεθνή Αναρριχητική συνάντηση που έγινε τον Οκτώβριο του 2000.

Με καλή σήμανση στις αφετηρίες, υπάρχουν πάνω από 40 οργανωμένα αναρριχητικά πεδία σε ασβεστολιθικά πετρώματα, με εκατοντάδες διαδρομές, πλήρως εξοπλισμένα και απόλυτα ασφαλή, αφού υπάρχουν ανοξείδωτα βύσματα, αντοχής 2,5 τόνων το καθένα, μόνιμα τοποθετημένα ανά τρία μέτρα πάνω στο βράχο και φροντίζουν για την ασφάλεια των αναρριχητών σε περίπτωση πτώσης. Οι αναρριχητικές διαδρομές βαθμολογούνται με μία κλίμακα δυσκολίας προκείμενου να διαπιστώσει κανείς άμεσα την πρόοδο του.

Από το 2010 λειτουργεί στην Κάλυμνο και κλειστή πίστα αναρρίχησης, με υπεύθυνο τον Λουκά Ντουρντουρέκα, έναν από τους καλύτερους αναρριχητές στην Ελλάδα.

Η σπηλιά Σικάτη είναι από τα πεδία που αξίζει να το επισκεφθείτε αν ασχολείστε με την αναρρίχηση. Το περπάτημα διαρκεί περίπου 1 ώρα και η περισσότερη στον καυτό ήλιο. Εναλλακτικά, από το Μελιτσάχα, λίγο μετά το Μασούρι, μπορεί να σας πάει κάποιο καραβάκι (υπόψη ότι χωράνε το μέγιστο 20 άτομα).

Επιστροφη σε Κάλυμνος