Κίμωλος Στα Μοναστήρια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ασφαλτόδρομος υπάρχει από τη Φυκιάδα μέχρι τον Άγιο Μηνά, ενώ το υπόλοιπο οδικό δίκτυο είναι χωματόδρομοι άλλοι με καλή βατότητα κι άλλοι κατάλληλοι μόνο για 4Χ4.

Προσοχή: Ενημερωθείτε από άτομο του Δήμου για την δυνατότητα ολοκληρωμένης πρόσβασης.

Για να πάτε στα Μοναστήρια έχετε δύο επιλογές εκκίνησης. Από την νότια έξοδο του Χωριού προς τον Άγιο Μηνά και Πράσα ή από την βόρεια έξοδο του Χωριού προς Λεμπούνια και Σκιάδι. Υπόψη ότι οι δύο επιλογές σχηματίζουν μία κυκλική διαδρομή που αρχίζει και τελειώνει στο Χωριό.

Ξεκινήστε λοιπόν από την νότια έξοδο και όταν περάσετε το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά όπου αρχίζει χωματόδρομος, μετά από λίγο, στα αριστερά σας θα συναντήσετε έναν τσιμεντοστρωμένο δρόμο στον οποίο στρίβετε. Περνάτε τα ΧΥΤΑ και συνεχίζετε και πάλι σε χωματόδρομο. Συνεχίζετε όπου σας οδηγεί ο δρόμος μέχρι να φτάσετε σε μία διασταύρωση με άλλους τρεις. Ο αριστερός επιστρέφει στο Χωριό, ο μεσαίος οδηγεί στην Χίμελη, ο δεξιός θα σας πάει στα Μοναστήρια.

Όταν επιστρέψετε και φτάσετε στην προηγούμενη διασταύρωση, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στη βόρεια έξοδο του Χωριού.

Στα υπόψη σας: Την ίδια κυκλική διαδρομή θα ακολουθήσετε αν θελήσετε να επισκεφτείτε το Σκιάδι ή το Παλιόκαστρο. Στην περίπτωση αυτή, αν πάτε με αυτοκίνητο, το αφήνετε μεταξύ του Προφήτη Ηλία του «έξω» και του Προφήτη Ηλία του «μέσα» και συνεχίζετε με τα πόδια στα, σημασμένα με βέλη, παραδοσιακά μονοπάτια. Μπορείτε να πάτε και πεζοπορώντας από την βόρεια έξοδο του Χωριού.

Επιστροφη σε Κίμωλος