Μήλος Με Σκάφος

Milos - Με Σκάφος

Η επίσκεψή σας στη Μήλο θα είναι ανολοκλήρωτη, εαν δεν κάνετε το γύρο του νησιού με σκάφος. Η γεωλογική πολυμορφία των ακτών, τα θαυμάσια χρώματα των πετρωμάτων, οι όρμοι, οι κόρφοι και οι αμμουδιές, οι αψίδες των βράχων, οι βραχονησίδες και οι γκρεμοί, συνθέτουν έναν συναρπαστικό περίπλου.

Τα δρομολόγια που κάνουν τα τουριστικά σκάφη συνήθως ξεκινούν από τον Αδάμαντα περνούν τις βραχονησίδες που τις λένε Αρκούδες, το επιβλητικό ακρωτήριο Βάνι, παραπλέουν τις βορειοδυτικές ακτές και όλη τη δυτική ακτογραμμή, περνούν τη σπηλιά της Συκιάς και καταλήγουν στο Κλέφτικο. Πιο μεγάλες πορείες περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες ακτές της Μήλου με κατάληξη στον Αδάμαντα.

Στο λιμάνι του Αδάμαντα (VHF: κανάλι 12) μπορείτε να δέσετε άνετα, καθώς υπάρχει χώρος και σύγχρονη προβλήτα που σας δίνει την δυνατότητα για παροχή νερού και καυσίμων, δωρεάν internet κ.α. Προσοχή όταν φυσούν νοτιάδες, γιατί τότε είναι δύσκολα προσεγγίσιμο. Το βάθος είναι 3 μ.

Αλλα αγκυροβόλια: Το περίφημο Κλέφτικο. O όρμος του Αγίου Δημητρίου, στα νότια της Μήλου, με καλή προστασία από τα μελτέμια, τα Πολλώνια στα ΒΔ, πολύ κοντά στην Κίμωλο, προσφέρουν καλή προστασία στα μελτέμια (προσοχή στις ξέρες που εκτείνονται βόρεια και νότια της εισόδου). Ο Προβατάς, ένας μεγάλος κόλπος στη νότια πλευρά της Μήλου, η Αχιβαδολίμνη (μόνο με καλό καιρό). Επίσης, το Ριβάρι, ένας κλειστός κόλπος στη νοτιοδυτική πλευρά του όρμου της Μήλου. Το βάθος για να αγκυροβολήσετε φτάνει τα 3-4μ. και το προτείνουμε ως καταφύγιο από τους νότιους ανέμους. Κατάλληλη είναι και η βορειοδυτική γωνία του όρμου του Εμπουρειού, του μεγάλου κόλπου στα δυτικά του όρμου της Μήλου.

Επιστροφη σε Μήλος