Πάρος Με Σκάφος

Cyclades - Πάρος

Ο περίπλους της Πάρου και μια μεγαλύτερη βόλτα με σκάφος στις γύρω βραχονησίδες, χαρίζουν ωραίες εικόνες και επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

To βασικό λιμάνι του νησιού είναι η Παροικιά (VHF: Κανάλι 12), η οποία προσφέρει καλή προστασία από τα μελτέμια και τους νότιους ανέμους. Μπορείτε να δέσετε εσωτερικά στο λιμάνι ή αρόδου. Καλά αγκυροβόλια θα βρείτε στη βόρεια και τη βορειοανατολική πλευρά του κόλπου της Παροικιάς.

-Το γραφικό λιμάνι της Νάουσας είναι μικρό και χωράει συγκεκριμένο αριθμό σκαφών. Μπορείτε να δέσετε στην εξωτερική πλευρά της αποβάθρας γιατί εξωτερικά ο κυματοθραύστης πλήττεται από τους δυτικούς ανέμους.

-Αλλα αγκυροβόλια: Ο Αγιος Ιωάννης είναι πολύ καλό αγκυροβόλιο με όλους τους καιρούς. Μπορείτε να δέσετε νότια ή δυτικά της παραλίας. Ο βυθός προσφέρει καλό κράτημα. Το Πίσω Λιβάδι πλήττεται από τους βορειοανατολικούς ανέμους. Ο Αμπελάς έχει αγκυροβόλι και προφυλάσσεται από όλους τους ανέμους, εκτός των νοτιοανατολικών. Στον όρμο της Αλυκής θα έχετε προστασία με όλους τους καιρούς. Ο όρμος του Φάραγγα είναι προστατευμένος από βορειοδυτικούς και βορειοανατολικούς ανέμους.

Επιστροφη σε Πάρος