Ρόδος Με Σκάφος

Το Μανδράκι είναι λιμάνι εισόδου προς την Ελλάδα. Πρέπει να πληροφορήσετε την Ελληνική Ακτοφυλακή στο κανάλι 12 εάν προερχόσαστε από την Τουρκία. Το Μανδράκι είναι το μόνο λιμάνι για σκάφη στην Ρόδο. Είναι καλό αγκυροβόλιο, αλλά υπάρχει πάντα πολλή κίνηση. Η προσέγγιση στη μαρίνα είναι πολύ εύκολη, αλλά προσοχή γιατί υπάρχουν ρηχά και ύφαλοι στα βόρεια της εισόδου του λιμανιού. Επίσης, όταν φυσούν νοτιάδες, υπάρχει φουσκονεριά στην είσοδο του λιμανιού. Μερικές φορές θα πρέπει να προσδέσετε σε δεύτερη σειρά, αλλά προσοχή στις παρατημένες άγκυρες στον βυθό. Μπορείτε επίσης να αγκυροβολήσετε εξωτερικά, στην Α πλευρά της αποβάθρας, εάν η μαρίνα είναι γεμάτη. Καύσιμα, ηλεκτρικό και νερό θα βρείτε στην αποβάθρα. Επίσης, τουαλέτες, ντους, super markets, τράπεζες, νοσοκομείο, αρκετά καταστήματα ναυτιλιακών, γιάρδες για επισκευές. Το εμπορικό λιμάνι ΝΑ του Μανδρακίου δεν δέχεται γιωτ.

Βάθος: 4-8μ.

Θέσεις: 120

ΑΛΛΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ

Ορμος Λίνδου: Προστατεύεται από τους Νοτιοδυτικούς έως Βόρειους ανέμους και είναι καλό αγκυροβόλιο.

Ορμίσκος Αγίου Παύλου: Είναι πολύ μικρός με μικρό βάθος και λέγεται πως εδώ αποβιβάστηκε το 43 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος για να διδάξει τον χριστιανισμό. Προστατεύει απ’ όλους τους καιρούς και είναι καλό αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη.

Βορεινό Φαληράκι: Είναι το μικρό λιμάνι για όλα τα τοπικά σκάφη και προστατεύεται από όλους τους καιρούς.

Πρασσονήσι(Νότια Ρόδος): Εχει δύο αγκυροβόλια που τα χωρίζει η γνωστή εξωτική λωρίδα άμμου. Το νότιο αγκυροβόλιο το προτιμάτε όταν έχει μελτέμι και το βόρειο με νοτιάδες. Ο βυθός κρατάει καλά.

Ορμίσκος Λαδικό (Νότια Ρόδος): Μικρός αβαθής με προστασία από Νοτιοδυτικούς έως Βορειοανατολικούς ανέμους. Ο βυθός δεν κρατά καλά σε όλη την έκταση του ορμίσκου.

Επιστροφη σε Ρόδος