Σαντορίνη Ίδρυμα Θήρας Πέτρος Νομικός

Santorini - Ίδρυμα Θήρας Πέτρος Νομικός

Η ιδέα για την δημιουργία ενός φορέα που θα προωθούσε, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Θήρας και του Αιγαίου γενικότερα, γεννήθηκε το 1969, όταν ο κ. Πέτρος Μ. Νομικός ανέλαβε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Θήρα. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. το The Thera Foundation, πρόδρομος του Ιδρύματος Θήρας – Πέτρος Μ. Νομικός, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1993. Με χρηματοδότηση του κ. Πέτρου Μ. Νομικού ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα το Ιδρυμα Θήρας-Πέτρος Μ. Νομικός.

Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με την επίβλεψη του Ιδρύματος Θήρας, λαμβάνουν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού, που διαμορφώθηκε σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο των Φηρών, με την φροντίδα της οικογένειας Νομικού.

Η Εκθεση των Αναπαραγωγών των Τοιχογραφιών της Θήρας, που φιλοξενείται στον χώρο του Santozeum, περιλαμβάνει εντυπωσιακές τρισδιάστατες φωτογραφικές αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος των τοιχογραφιών του Aκρωτηρίου που ανακαλύφθηκαν μετά το 1967.

Info

Τηλ.: +30 210 72 41 516

www.therafoundation.org

Τηλ.: +30 6939763399

www.santozeum.com

Επιστροφη σε Σαντορίνη