Σέριφος Με Σκάφος

Serifos - Με Σκάφος

Η Σέριφος, αν και είναι ένα μικρό νησί, εντυπωσιάζει όσους πλέουν στο Αιγαίο με τις πολλές δαντελωτές ακρογιαλιές της και τους πάμπολλους όρμους που καταλήγουν σε αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Η μεταλλευτική δραστηριότητα έχει σταματήσει προ πολλού, αλλά σε αρκετές παραλίες διακρίνονται απομεινάρια από εγκαταστάσεις φόρτωσης του μεταλλεύματος στα πλοία, δίνοντάς τους τον ιδιαίτερο χαρακτήρα υπαίθριων βιομηχανικών μουσείων. Αγκυροβόλια υπάρχουν αρκετά και κάποια από αυτά είναι ασφαλή με όλους τους καιρούς -όπως ο όρμος του Κουταλά.

Οι κάβοι Κύκλωπας και Σπαθί θα σας οδηγήσουν εύκολα στο μοναδικό οργανωμένο λιμάνι της Σερίφου, το Λιβάδι (VHF: κανάλι 12), με βάθος 2-6 μ. Το αγκυροβόλιο είναι ασφαλές με όλους τους καιρούς, πλην νοτίων. Κατά την είσοδο στον όρμο ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται απέναντι από την παραλία Καράβι, όπου υπάρχει ξέρα. Μπορείτε να δέσετε στην δυτική πλευρά της αποβάθρας ή αρόδου, χωρίς να ανησυχείτε για τα μελτέμια. Η αποβάθρα είναι συνήθως πολύβουη. Τα γιωτ δένουν και στη βόρεια πλευρά της.

Αλλα αγκυροβόλια. Το Καλό Αμπέλι, το οποίο είναι σχετικά προστατευμένο στα μελτέμια, ο Κουταλάς, το καλύτερο αγκυροβόλιο στα δυτικά του νησιού ακόμη και όταν φυσούν δυνατοί βοριάδες, η γειτονική Βαγιά, το Μαλλιάδικο που προσφέρει ασφάλεια στους δυτικούς και ανατολικούς ανέμους, το Μεγάλο Λιβάδι, όπου υπάρχει προβλήτα για αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, ο Αβεσσαλός και ο Πλατύς Γιαλός, στον οποίο θα βρείτε μικρό ντόκο μόνο για σκάφη με μικρό βύθισμα.

Επιστροφη σε Σέριφος