Σίφνος Με Σκάφος

Sifnos - Με Σκάφος

Το καλοκαίρι στις παραλίες της Σίφνου θα δείτε πολλά ιστιοπλοϊκά και φουσκωτά. Τα βράχια της Πουλάτης, της Χρυσοπηγής, της Επταμαρτύρου στο Κάστρο και το νησάκι της Κιτριανής, νοτιοανατολικά της Σίφνου, είναι ιδανικά για βουτιές και ψάρεμα.

Το βασικό λιμάνι της Σίφνου όπου δένουν τα πλοία της γραμμής και τα ταχύπλοα, είναι οι Καμάρες (VHF: Κανάλι 12). Υπάρχουν θέσεις εσωτερικά της προβλήτας, ή θα δέσετε αρόδου. Βάθος: 2-5 μ. Καλό κράτημα της άγκυρας.

Το Βαθύ, στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, είναι το πιο ασφαλές λιμάνι της Σίφνου (το πιάνουν μόνο οι νοτιοδυτικοί άνεμοι). Μπορείτε να δέσετε στον μόλο ή αρόδου. Ο βυθός είναι αμμώδης και κρατάει καλά.

-Η Χερρόνησος, στη βορειοδυτική πλευρά, είναι ένας στενός όρμος και προσφέρει καλή προστασία από τα μελτέμια. Ο χώρος είναι περιορισμένος.

Αλλα αγκυροβόλια: Ο Φάρος στα νοτιοανατολικά που ήταν μέχρι το 1833 το επίσημο λιμάνι της Σίφνου, η Φασολού που την πλήττουν κυρίως οι βόρειοι και βορειοανατολικοί καιροί, και ο μικρός όρμος του Κάστρου. Αρόδο θα δέσετε στον Πλατύ Γιαλό, (τον οποίο πλήττουν οι νότιοι και νοτιοανατολικοί άνεμοι, αλλά και οι βόρειοι-βορειοανατολικοί). Υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο (τηλ. +30 2284071365). Καλή προστασία από τα μελτέμια προσφέρει και η Χρυσοπηγή.

Επιστροφη σε Σίφνος