Σύρος Με Σκάφος

Ομορφος είναι ο περίπλους της Σύρου από το Κίνι μέχρι την Ερμούπολη. Από το Δελφίνι πλέετε προς τη Βαρβαρούσα, η οποία είναι και καλό σημείο για ψαροντούφεκο. Συνεχίζετε βόρεια προς τον όρμο του Αετού και θα δείτε τα εντυπωσιακά βράχια των Σχιζομενών. Σειρά έχει η παραλία της Λείας, ο Μέγας Λάκκος, το Μαρμάρι και ο όρμος των Γραμμάτων. Στο βάθος η Γρια Σπηλιά με τη βλάστησή της μοιάζει με λίμνη: εδώ μπορείτε να δέσετε αρόδο.

Στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το βορειότερο άκρο του νησιού, το Κάβο-Διαπόρι (που είναι επίσης καλός ψαρότοπος). Από εκεί με πορεία ανατολική θα δείτε την κλειστή, μικρή παραλία της Συκαμιάς με την εντυπωσιακή σπηλιά, και θα περάσετε κάτω από τον επιβλητικό βράχο του Καστριού. Μέχρι να φτάσετε στην Ερμούπολη θα συναντάτε μικρούς ερημικούς όρμους ανάμεσα σε βράχια και βοτσαλωτές παραλίες.

Το λιμάνι της Ερμούπολης (VHF: κανάλι 12) είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας και ναυπηγοεπισκευαστική βάση. Μπορείτε να δέσετε έχοντας προστασία απ’ όλους τους καιρούς.

-Αλλα αγκυροβόλια: Ο Φοίνικας (ΝΔ) όπου υπάρχει μαρίνα με 25 θέσεις για σκάφη, προσφέρει καλή προστασία από τα μελτέμια. Ο Γαλησσάς στα δυτικά, προσφέρει σχετική προστασία από τα μελτέμια, ενώ τα Γράμματα σα ΒΔ είναι όμορφο αγκυροβόλιο με ήρεμα νερά.

Επιστροφη σε Σύρος