Τήνος Με Σκάφος

Η ακτογραμμή της Τήνου είναι ίσως από τις πιο απλές και εύκολες για τους ιστιοπλόους, χωρίς κινδύνους και εκπλήξεις. Περιπλέοντας το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί θα απολαύσετε μοναδικές εικόνες: τους σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς, τους βράχους με τα ασυνήθιστα χρώματα, σμιλεμένους από τον άνεμο και το αλάτι της θάλασσας, τις αναβαθμίδες, τις ρεματιές, τις σπηλιές και φυσικά τις ωραίες παραλίες του νησιού οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες και μέσω ασφαλτόδρομου ή χωματόδρομου.

– Το λιμάνι της Πόλης της Τήνου (VHF: κανάλι 12) είναι τεχνητό. Στη μέση βρίσκεται ο παλιός ντόκος επίσης με κόκκινο φανάρι και μέσα από αυτόν θέσεις για αγκυροβολία επιβατηγών, θαλαμηγών και τουριστικών σκαφών. Μπροστά από το λιμεναρχείο δένουν τα ψαράδικα και υπάρχει ράμπα. Το ανατολικό τμήμα του λιμανιού, παρέχει ασφάλεια με όλους τους καιρούς. Δεν υπάρχουν αβαθή και επικίνδυνα σημεία. Το ελάχιστο βάθος, είναι περίπου 2 μ. Στο νέο λιμάνι της πόλης δένουν τα πλοία της γραμμής.

– Ο Πάνορμος είναι το μοναδικό οργανωμένο αγκυροβόλιο στις βόρειες -πιο δύσκολα προσβάσιμες-ακτές της Τήνου. Ο βαθύς όρμος έχει προσανατολισμό ανατολικό. Η ασφάλεια που προσφέρει είναι καλή με όλους τους καιρούς πλην των ανατολικών ανέμων.

– Αλλα αγκυροβόλια: Η Κολυμπήθρα, που προσφέρει καλή προστασία από τους ΒΔ ανέμους και έχει αμμώδη βυθό και ο Αγιος Φωκάς ανατολικά του λιμανιού της πόλης.

Επιστροφη σε Τήνος