Ηρακλειά Με Σκάφος

Iraklia - Με Σκάφος

Αξίζει να κάνετε το γύρο της Ηρακλειάς με σκάφος και ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της όπου θα θαυμάσετε τους βράχους του Μέριχα και την Αλιμιά με το βυθισμένο αεροπλάνο. Οσοι έρχονται από τη Σχοινούσα μπορούν να δέσουν εύκολα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου (το καλοκαίρι υπάρχει συνωστισμός σκαφών). Παρέχει ασφάλεια με όλους τους καιρούς, αλλά οι πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί και βορειοανατολικοί άνεμοι δυσκολεύουν την προσέγγιση.

Κάνοντας το γύρο του νησιού με σκάφος, την πρώτη στάση μετά το λιμάνι για βουτιές μπορείτε να κάνετε στο Λιβάδι (Μούρτος). Στη συνέχεια θα περάσετε ανάμεσα από την Ηρακλειά και τη νησίδα Βενέτικο για να μπείτε στο φυσικό φιόρδ του Τουρκοπήγαδου, ασφαλές αγκυροβόλιο, προστατευμένο από τους περισσότερους ανέμους –εκτός των ανατολικών. Συνεχίζοντας νότια θα αντικρίσετε τους επιβλητικούς βράχους του Μέριχα, με το επονομαζόμενο Φτερό που υψώνεται 100 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο τέλος του περίπλου της Ηρακλειάς θα συναντήσετε τους όρμους της Βουρκαριάς και της Βορινής Σπηλιάς.

Info

Μεταξύ του Μέριχα και της Αλιμιάς υπάρχει μια μικρή αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά. Λόγω του χρώματος των βράχων της την ονόμασαν Καρβουνόλακο.

Επιστροφη σε Ηρακλειά