Νάξος Θαλάσσια Σπορ

Parthenos beach.
Naxos island. Cyclades. Greece. Europe.
George Detsis. 07/2007.

Kite Surfing.Η Νάξος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής προορισμός για τους kite surfers. Οι αμμουδιές της βορειοδυτικής ακτής και το καλοκαιρινό στρωτό μελτέμι δημιουργούν πολύ καλές συνθήκες.

Η Μικρή Βίγλα είναι η καλύτερη παραλία για kite surf, ιδανική για αρχάριους και πεπειραμένους. Ο αέρας είναι στρωτός και πολύ βολικός για άλματα και ωραίες πτήσεις πάνω από τις ανατολικές ακτές της Νάξου. Υπάρχουν ναυαγοσώστες, υπηρεσίες ασφαλείας και σκάφος διάσωσης.

Surfing-Wind surfing. Πολλές παραλίες στην βορειοδυτική ακτή είναι ιδανικές για windsurfing. Ιδανική είναι η Λαγκούνα, Μικρή Βίγλα και η συνέχεια της προς τη Χώρα, η παραλία του Αϊ -Γιώργη. Οι ύφαλοι Κλεφτονήσια και η βραχονησίδα Μαντώ μπροστά από τις αμμουδιές δημιουργούν ένα είδος λίμνης που είναι ιδανική για surfing.

Καταδύσεις. Γύρω από το νησί υπάρχουν μοναδικά υποβρύχια οικοσυστήματα με τεράστια εναλλαγή βυθού: ύφαλοι και ξέρες γεμάτες ζωή, λιβάδια ποσειδωνίας, ογκόλιθοι και μονόπετρα, κάθετοι τοίχοι γεμάτοι σπειρογράφους, γοργονίες και κοράλλια -ένα τεράστιο υποθαλάσσιο παζλ χρωμάτων και εικόνων που μένουν αξέχαστες. Για όσους αγαπούν τη ναυαγιοκατάδυση, πολύ κοντά στο νησί υπάρχουν βυθισμένα πλοία και αεροπλάνα που δημιουργούν ένα υποβλητικό σκηνικό. Στο νησί λειτουργούν καταδυτικά κέντρα.

Επιστροφη σε Νάξος