Σχοινούσα Με Σκάφος

Το λιμάνι του νησιού είναι το Μερσίνι. Μπαίνοντας θα σας χαιρετήσει η ελληνική σημαία πάνω στο βράχο με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και τον μικρό φάρο. Προσφέρει προστασία από όλους τους καιρούς, εκτός από τους νοτιάδες. Θα αγκυροβολήσετε αρόδου, αφού στον μόλο που δένουν τα πλοία το καλοκαίρι επικρατεί συνωστισμός. Εκτός από το Μερσίνι, προσωρινά μπορείτε να αγκυροβολήσετε και στον όρμο της Ψιλής Αμμου, που προστατεύει από τα μελτέμια.

Για να κάνετε τον περίπλου της Σχοινούσας μπορείτε να ξεκινήσετε από το Φύκιο με κατεύθυνση νότια. Θα περάσετε την Ψιλή Αμμο και θα μπείτε στου Παπά τ’ Αυλάκι.

Περνώντας τον Κάβο του Νικόλα θα συναντήσετε μικρές παραλίες στη σκιά των βράχων, με νερά που έχουν απίστευτο χρώμα. Κάνοντας το γύρο της Φιδούσας θα δείτε το νότιο «τείχος» των βράχων που είναι εξαιρετικός ψαρότοπος, ενώ αλλάζοντας πορεία προς βορρά, θα φτάσετε στην μοναχική παραλία της Φειδούς. Συνεχίζοντας προς βορρά για να ολοκληρώσετε τον περίπλου θα περάσετε από το Λιβάδι, το Τσιγκούρι, το Μερσίνι.

Επιστροφη σε Σχοινούσα